Veganský segedínský guláš


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegan
  • Zeleninová jídla
Máte chuť na segedínský guláš, ale nechcete vařit z masa? Máme tu pro vás skvělý kompromis – segedínský guláš ze sójového masa. Uvidíte, že bude od toho klasického k nerozeznání, a navíc si ho dají i vaši vegetariánští a veganští přátelé.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 lžíce
Olej
4 ks
Cibule bílá
3 stroužek
Česnek balený
3 ks
Brambory A
100 g
Hotové sójové kostky
2 l
Voda
1 ks
Zeleninový bujón
1.5 l
Zeleninový vývar
100 g
Rajčatový protlak
200 g
Kysané zelí bílé ve slaném nálevu
2 lžíce
Kukuřičný škrob
100 ml
Voda
Sladká červená paprika
Kmín
Sůl
Pepř

K servírování
Hladkolistá petržel

Příprava

1
Sójové kostky uvařte ve vodě se zeleninovým vývarem.
2
Po vychladnutí ze sójových kostek vymačkejte co nejvíce vody.
3
Na oleji osmažte nakrájenou cibuli a česnek. 
4
Poté přidejte koření a sójové kostky, chvíli opékejte.
5
Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajčatový protlak, brambory a propláchnuté zelí.
6
Vařte 20 minut, poté zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.
7
Povařte minutu a servírujte s čerstvou petrželkou.