Veganský mrkvový krém


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Vegan
I krémové polévky si můžete dopřát ve veganské podobě. Krásně zahřejí, zasytí a navíc jsou hezké i na pohled. Pojďte se s námi pustit do vaření a zkuste mrkvový krém od Maruškyveg.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 lžíce
Slunečnicový olej lisovaný za studena
2 ks
Cibule šalotka
2 stroužky
Česnek
5 cm
Zázvor
800 g
Mrkev
2 střední ks
Batát
100 g
Červená čočka loupaná celá
1.5 l
Zeleninový vývar
1 konzerva
Kokosové mléko
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Mlýnek chilli

K servírování
Tempeh smažený
Semínka mix (dýňová, slunečnicová, sezamová, lněná)
Jádra pekanových ořechů
Focaccia

Příprava

1
Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky.
2
Na malém množství oleje osmažte nejdříve šalotku, česnek a zázvor.
3
Poté přidejte mrkev, batát, červenou čočku a zalijte zeleninovým vývarem.
4
Vařte 30–40 minut, aby byla mrkev měkká. Poté rozmixujte, smíchejte s kokosovým mlékem a dochuťte solí, pepřem a chilli.
5
Servírujte s opečeným tempehem, semínky, ořechy a můžete si k ní upéct čerstvou focacciu.