Veganské karamelové kostky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Vegan
  • Sezónní recepty
Jeden karamelovo-čokoládový recept už u nás najdete, ale dnes jsme mysleli i na ty z vás, kterým nevyhovují mléčné výrobky, případně se jim cíleně vyhýbáte. Veganské karamelové kostky jsou snadné na přípravu a zvládnete je i bez trouby. Jdete do toho s námi? 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Forma 15×20 cm
120 g
Mandle - blanšírovaná jádra
80 g
Kokos strouhaný
120 g
Datle vypeckované
2 lžičky
Kokosový olej
1 lžička
Přírodní vanilkový extrakt
1 špetka
Mlýnek mořská sůl

Karamelová část
150 g
Arašídové máslo
50 g
Kokosový olej
50 ml
Sirup z agáve
1 lžička
Přírodní vanilkový extrakt
0.25 lžičky
Mlýnek mořská sůl

Čokoládová část
100 g
Čokoláda hořká

Příprava

1
Nejdříve si připravte korpus. Mandle, kokos a špetku soli rozmixujte na mouku.
2
Do mixéru přidejte datle, kokosový olej a vanilkový extrakt.
3
Mixujte, aby se vše propojilo. Natlačte směs do hranaté formy vyložené pečicím papírem.
4
Do misky nad vodní lázní dejte arašídové máslo, kokosový olej, sirup z agáve, vanilkový extrakt a sůl.
5
Lehce prohřejte, aby se vše propojilo a nalijte na korpus. 
6
Dejte do mrazničky na pár minut, aby prostřední vrstva lehce zatuhla.
7
Poté vše polijte rozpuštěnou čokoládou a dejte alespoň na 2 hodiny do mrazničky.
8
Rozkrájejte na malé kostky ostrým nožem.