Vánoční rybí polévka


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Sezónní recepty
Rybí polévka na štědrovečerní stůl rozhodně patří! Pokud však chcete svou vánoční večeři trochu ozvláštnit, vyzkoušejte naši vánoční rybí polévku z lososa a amura bílého. Krémová rybí polévka vám jistě přijde vhod i jindy než na Vánoce.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Losos divoký
500 g
Amur bílý
5 ks
Rajčata cherry červená oválná
5 ks
Mrkev
6 ks
Nové koření
1 l
Voda
1 ks
Pórek
4 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
1 kg
Brambory A
1 svazek
Čerstvý kopr
200 g
Smetana
Sůl
Pepř

Příprava

1
Ryby zbavte kůže a nakrájejte na vetší kousky. Odstraňte všechny malé kůstky a vyhoďte je.
2
Kůži a odřezky z ryb vložte do hrnce spolu s cherry rajčaty a částí mrkve nakrájené na kousky.
3
Přisypte nové koření, bobkové listy a zalijte vodou. Vařte asi 15 minut.
4
V hrnci rozpusťte máslo a přisypte opláchnutý a na plátky nakrájený pórek. Restujte 5–8 minut do změknutí.
5
Zatímco se pórek restuje, nakrájejte na kostičky brambory spolu se zbylou mrkví.
6
Hotový rybí vývar sceďte. Spolu s čerstvou nakrájenou zeleninou ho přidejte do hrnce k pórku a přisypte polovinu čerstvého kopru.
7
Stáhněte plamen a 10 minut vařte doměkka. Přilijte smetanu, promíchejte, přisypte kousky nakrájených ryb a na mírném plameni pozvolna vařte, dokud maso nebude hotové. Stačí jen chvilka.
8
Dochuťte zbývajícím koprem a podle chuti osolte a opepřete.