Vajíčkové muffiny: Svačina na celý týden za 30 minut


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
Také často přemýšlíte nad tím, co zdravého s sebou do práce? Unuděná bageta s plátkem salámu nebo jogurt, to už jsme všichni svačili stokrát. Zkuste si běžné dny trochu osvěžit a připravte si vajíčkové muffiny, které příjemně zasytí přesně do té doby, než bude zase čas přemýšlet, co dneska k obědu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

10 ks
Vejce M10 podestýlka
1 ks
Jarní cibulka
100 g
Emmental plátky 45 % t.v.s.
200 g
Špenát
50 g
Polosušená rajčata v oleji
Tymián
250 g
Anglická slanina plátky
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
10 g
České máslo 84 % mléčného tuku

Příprava

1
Slaninu nakrájejte na tenké proužky a dejte péct na pečícím papíře do trouby.
2
Vypečenou slaninu sceďte přes sítko tak, aby se oddělila od tuku.
3
Poté si vymažte plech na muffiny máslem (silikonové a teflonové formičky se vymazávat nemusí).
4
Zbylé přísady smíchejte dohromady a vzniklou směsí formičky plňte.
5
Na závěr zalijte opepřeným a osoleným vajíčkem, posypte nastrouhaným ementálem a jarní cibulkou.
6
Muffiny pečte asi 15 minut na 165 °C.