Vajíčková pomazánka se sýrem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Pomazánky a dipy
  • Sezónní recepty
Další skvělá pomazánka do sbírky? Hodit se vám bude na silvestra, ale třeba i během Velikonoc, kdy se to vařenými vajíčky v domácnosti jen hemží. Vyzkoušejte odlehčenější variantu oblíbené vajíčkovky a doplňte ji lehce nevšedně štiplavou rukolou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
100 g
Čerstvý kozí sýr
150 g
Farmářský jogurt bílý
50 g
Vintage cheddar
1 lžička
Olivový olej extra panenský
2 lžičky
Lahůdkové droždí
1 hrst
Salát rukola
1 špetka
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Vajíčka nechte vařit ve vroucí vodě 10 minut. Následně je zalijte studenou vodou a nechte vychladnout.
2
Starší vejce půjdou lépe loupat, pokud máte nová, pomůže k lepšímu loupání ponechat je déle ve vodě v lednici.
3
Vajíčka nakrájejte na menší kostičky. 
4
V druhé misce nejprve smíchejte kozí sýr spolu s jogurtem. Dochuťte pepřem a droždím.
5
Při důkladném promíchávání zakápněte olivovým olejem, získáte jemnější konzistenci.
6
Přimíchejte nakrájená vejce, nastrouhaný cheddar a opatrně promíchejte spolu s hrstí rukoly.