Zdravá vajíčková pomazánka s tvarohem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Pomazánky a dipy
Klasickou vajíčkovou pomazánku nejspíš znáte a také asi i pravidelně připravujete. Co takhle ji trochu odlehčit? Tentokrát pro vás máme tip, jak si připravit vajíčkovou pomazánku s tvarohem a vařenými brambory. Perfektní je s kváskovým chlebem, uzeným lososem a avokádem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Pomazánka
5 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
4 ks
Vařené brambory
150 g
Tvaroh odtučněný (BILLA Bio)
100 g
Cottage nature
1 ks
Cibule bílá
2 ks
Okurky sterilované
1 lžička
Hořčice plnotučná
Sůl
Pepř

K servírování
Losos uzený s citronovou příchutí
Avokádo
Řemeslný kváskový chléb, krájený
Řeřicha

Příprava

1
Nejprve si vejce uvaříme natvrdo. Brambory uvaříme ve slupce.
2
Uvařená vejce oloupeme a nastrouháme najemno. Brambory oloupeme a také nastrouháme najemno. Nakonec nastrouháme i sterilizované okurky.
3
Do nastrouhané směsi přidáme polotučný tvaroh, cottage sýr, najemno nakrájenou cibuli, šťávu z okurek a plnotučnou hořčici.
4
Nakonec vše osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
5
Podáváme na vypečeném chlebu s žitným kvasem a ozdobíme uzeným lososem, vajíčkem, avokádem a řeřichou.