Utopenci v pivu


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Recepty z masa
Co se nejvíc hodí k nakládaným utopencům? Za nás určitě pivo! Rozhodli jsme se tedy tyto dvě suroviny spojit a naprosto legendární uzeninu vylepšit “tekutým chlebem”. Naložte si utopence v pivu hezky do zásoby a v zimě si na nich zaručeně pochutnáte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

6 ks
Špekáčky
100 g
Okurky sterilované
200 g
Kysané zelí bílé ve slaném nálevu
1 ks
Červená cibule
100 ml
Ocet
300 ml
Pivo
5 ks
Feferonky
50 g
Hořčice plnotučná
30 g
Krupicový cukr
Bobkový list
Nové koření
1 lžíce
Hořčičná semínka
Čerstvé oregáno
Mořská sůl jemná
Pepř

Příprava

1
Pivo smíchejte v hrnci s octem, kořením, poté osolte a dle chuti přidejte cukr. Krátce povařte a nechte lák zchladnout.
2
Cibuli nakrájejte na tenké měsíčky, sterilované okurky na plátky a feferonky na kroužky.
3
Špekáčky nařízněte z jedné strany a promažte hořčicí. Naplňte je nakrájenou zeleninou a sterilovaným zelím.
4
Přendejte je do zavařovací sklenice a zalijte vychladlým lákem.
5
Nechejte alespoň týden odležet v lednici.