Tuňákové karbanátky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Sezónní recepty
Rýže s tuňákem obalená ve strouhance? Nejde o žádný výmysl, ale inspiraci tradičním sicilským receptem na kuličky arancini! Jen v trochu orientálnějším stylu. Naše tuňákové karbanátky jsou navíc ideální snack na každou párty.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 konzervy (malé)
Tuňák v olivovém oleji
1 hrnek (uvařené)
Basmati rýže dlouhozrnná
1 ks
Čerstvé chilli papričky
1 stonek
Jarní cibulka
2 lžíce
Koriandr
2 lžíce
Zakysaná smetana
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Panko strouhanka
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Limetková kůra
Slunečnicový olej lisovaný za studena

Domácí dip
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
Farmářský jogurt bílý
Mlýnek chilli
Uzená paprika
Koriandr

Příprava

1
Bokem si připravte plech vyložený pečicím papírem.
2
Smíchejte v misce tuňáka z plechovky, uvařenou rýži, pokrájenou chilli papričku, jarní cibulku a koriandr.
3
Přidejte zakysanou smetanu, vajíčko, část panko strouhanky a dochuťte solí, pepřem a kůrou z limety.
4
Vše dobře promíchejte a případně dochuťte.
5
Do talíře nasypejte 1 hrnek strouhanky a dochuťte ji solí a pepřem.
6
Ze směsi tvarujte karbanátky a obalte je ve strouhance.
7
Přendejte na plech a pokračujte se zbylou směsí. Poté dejte chladit do lednice na 1 hodinu.
8
Připravte si ošatku vyloženou papírovými utěráky. Do hluboké pánve přilijte olej a dostatečně rozehřejte.
9
Karbanátky smažte z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Hotové přendejte do připravené ošatky a nechte okapat.
10
Podávejte s domácím dipem, který si připravte smícháním majonézy a jogurtu 1:1. Dochuťte chilli, uzenou paprikou a čerstvým koriandrem.