Vláčná třešňová bublanina


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
Bublaninu milujeme na všechny způsoby – jahodovou, rybízovou i třešňovou. Tahle skvělá letní buchta plná ovoce je rychle hotová, a navíc ji zvládne upéct i kuchařský začátečník. Tentokrát jsme pro vás vybrali třešňovou bublaninu, ale použít můžete jakékoliv letní ovoce.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Vejce L6 na podestýlce
100 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
150 g
Moučkový cukr
1 balení
Vanilkový cukr
160 g
Polohrubá mouka
1 balení
Kypřicí prášek do pečiva
Třešně

Příprava

1
Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a dejte stranou. Polohrubou mouku smíchejte s práškem do pečiva. Plech vymažte a vysypte hrubou moukou.
2
Žloutky vlijte do mixéru spolu s rostlinným olejem a mlékem. Přidejte 1 balíček vanilkového cukru, 150 g moučkového cukru a mixujte cca 2 minuty.
3
Tekutou směs vlijte do mísy, přidejte postupně polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, a nakonec po částech zapracujte sníh z bílků. Dobře promíchejte a vlijte na vymazaný a vysypaný plech.
4
Vrch poklaďte čerstvým a omytým ovocem (v tomto případě třešněmi). Ovoce před kladením na těsto osušte.
5
Pečte v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut. Můžete vyzkoušet špejlí.
6
Po upečení nechte vychladnout na mřížce a před podáváním pocukrujte.