Tousty s bramborovou omeletou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Svačiny
  • Zeleninová jídla
Křupavé tousty zastanou skvělou svačinu, ale když přidáte i bramborovou omeletu, hlavní jídlo je na světě! Náš nový videorecept, který najdete i v letním čísle časopisu Gusto, je to pravé pro víkendovou hostinu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Brambory nové
1 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
2 stroužky
Česnek balený
4 ks
Vejce M10 podestýlka
200 g
Špenát
1 lžička
Jogurt bílý s bifidokulturou
100 g
Anglická slanina plátky
8 plátků
Máslový toustový chléb
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Výhonky bylinek

Příprava

1
Do pánve rozložte plátky slaniny a opečte nasucho do křupavých chipsů.
2
Vyndejte je a odložte na papírový ubrousek.
3
Ve stejné ‌pánvi‌ s výpekem ‌rozehřejte‌ ‌lžíci ‌másla,‌ ‌přidejte‌ ‌oloupané‌ syrové ‌brambory‌ ‌nakrájené‌ ‌na‌ tenčí plátky ‌a‌ ‌opékejte‌ na mírném plameni asi‌ 10–15 ‌minut‌ ‌dozlatova.‌
4
V další míse promíchejte vejce, jogurt, přidejte prolisovaný česnek a dochuťte solí a pepřem.
5
Směsí zalijte opečené brambory. Na mírném plameni nechte omeletu ztuhnout a jen opatrně míchejte.
6
Stáhněte pánev z plotny a rozdělte omeletu na čtyři části. Mezitím opečte z obou stran plátky toustového chleba.
7
Na ty pak nejprve položte část omelety, přidejte plátky křupavé slaniny a nakonec čerstvé špenátové listy.
8
Na závěr nechte krátce prohřát v toustovači. Hotový toust rozkrojte na polovinu a před podáváním zasypte mladými výhonky.