Tortilla jednohubky z vepřových žeber


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Recepty z masa
Jednohubky, které jste zaručeně ještě neměli! Až je ochutnáte, určitě je budete chtít připravovat pořád. Příprava je sice trochu delší, ale výsledek opravdu stojí za to. Tortilla jednohubky plněné pečenými žebry, kyselou okurkou a camembertem jsou zkrátka opravdová bomba.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na maso
1 kg
Vepřová žebra
4 stroužek
Česnek
2 lžíce
Med květový
Sůl
Pepř
200 ml
Voda
0.25 ks
Šťáva z citronu

Marináda
6 naběračky
Výpek nebo šťáva
6 lžíce
Pasírovaná rajčata classic
4 lžička
Hořčice plnotučná
2 lžíce
Aceto balsamico
Sůl
Pepř

Na tortillu
Okurky cornichons
1 ks
Camembert Billa Bio
100 g
Žervé
4 ks
Tortilla

Příprava

1
Vepřová žebra osolíme opepříme, zakápneme citronovou šťávou a potřeme medem, dáme do pekáčku spolu s česnekem a přikryté pečeme na cca 90 °C asi 6 hodin. Potom je odkryjeme a pečeme na 180 °C ještě 2 hodiny a často otáčíme, aby chytla žebra barvičku. Hotová pečená žebra obereme (cca 500 g masa)
2
Do hrnce dáme výpek z pečených vepřových žeber a zredukujeme na polovinu, přidáme pasírovaná rajčata, hořčici, aceto balsamico, sůl, pepř, a ještě chvilku povaříme. Na závěr směs vmícháme do pečeného masa.
3
Tortillu potřeme slabou vrstvou žervé, poklademe čtvrtinou masa, proužky camembertu a několika malými kyselými okurkami. Opatrně smotáme. Nakrájíme a rovnou podáváme. Můžeme dát i vychladit do lednice a podávat později.