Topinky s houbovou směsí


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
Křupavé a pro podzimní menu jako stvořené. Voňavé topinky jsou další famózní svačinou, kterou mají Češi opravdu v lásce. Stačí je potřít jen česnekem, ale třeba taková lehce pikantní směs rozhodně není k zahození. Vyzkoušejte náš nový recept!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Krémové žampiony
70 g
Anglická slanina
1 ks
Červená cibule
0.5 ks
Červená kapie
2 ks (menší)
Rajčata
České máslo 84 % mléčného tuku
1 špetka
Mleté chilli
4 špetky
Uzená paprika
1 stroužek
Česnek
Majoránka
Hladkolistá petržel
Řemeslný kváskový chléb, krájený
Zeleninový vývar
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Slaninu nakrájejte na kostičky a krátce orestujte.
2
Přisypte červenou cibuli na kostičky a restujte dosklovata.
3
Žampiony nakrájejte na menší kousky a ukrojte si kousek másla.
4
Přihoďte ho k cibuli, nechte rozpustit a přisypte žampiony.
5
Osolte, opepřete a několik minut provařte.
6
Mezitím nakrájejte na kousky papriku kapii a rajčata, vše postupně přimíchejte do směsi.
7
Majoránku a hladkolistou petrželku posekejte nahrubo, přisypte do hrnce a zalijte trochou vývaru (není nutný).
8
Nechte zredukovat. Poté přidejte prolisovaný česnek, chilli a uzenou papriku. Znovu dobře promíchejte a servírujte na opečeném chlebu.
9
Na závěr dozdobte bylinkou.