Topinky s houbovou směsí


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
Křupavé a pro podzimní menu jako stvořené. Voňavé topinky jsou další famózní svačinou, kterou mají Češi opravdu v lásce. Stačí je potřít jen česnekem, ale třeba taková lehce pikantní směs rozhodně není k zahození. Vyzkoušejte náš nový recept!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 4 ks
    Krémové žampiony
  • 70 g
    Anglická slanina
  • 1 ks
    Červená cibule
  • 0.5 ks
    Červená kapie
  • 2 ks (menší)
    Rajčata
  • České máslo 84 % mléčného tuku
  • 1 špetka
    Mleté chilli
  • 4 špetky
    Uzená paprika
  • 1 stroužek
    Česnek
  • Majoránka
  • Hladkolistá petržel
  • Řemeslný kváskový chléb, krájený
  • Zeleninový vývar
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Slaninu nakrájejte na kostičky a krátce orestujte.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přisypte červenou cibuli na kostičky a restujte dosklovata.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Žampiony nakrájejte na menší kousky a ukrojte si kousek másla.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Přihoďte ho k cibuli, nechte rozpustit a přisypte žampiony.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Osolte, opepřete a několik minut provařte.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím nakrájejte na kousky papriku kapii a rajčata, vše postupně přimíchejte do směsi.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Majoránku a hladkolistou petrželku posekejte nahrubo, přisypte do hrnce a zalijte trochou vývaru (není nutný).
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Nechte zredukovat. Poté přidejte prolisovaný česnek, chilli a uzenou papriku. Znovu dobře promíchejte a servírujte na opečeném chlebu.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Na závěr dozdobte bylinkou.