Thajské curry s kokosovým mlékem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
Jídlo, které zahřeje a zasytí v jednom? Není problém, skvělým tipem na takový pokrm je poctivé curry plné zeleniny a vylepšené o exkluzivní krevety. Dnešní recept od Terezy Havlínové je zkrátka na vlně asijských chutí a vůní.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Cibule žlutá (najemno)
3 stroužky
Česnek (nahrubo rozmačkaný)
20 g
Zázvor (nastrouhaný)
3 lžíce
Kari pasta (zelená)
1 ks
Čerstvé chilli papričky
1 ks
Mrkev
1 ks
Kořenová petržel
1 ks
Brambory B
1 ks
Rajčata
1 ks
Brokolice (na růžičky)
400 ml
Kokosové mléko (light)
2 ks
Pak choi
300 g
Vařené krevety
1 ks
Limetka (šťáva i kůra)
Koriandr
Basmati rýže dlouhozrnná
Olej
1 lžíce
Rybí omáčka
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Klínky limetky k podávání

Příprava

1
V hluboké pánvi na oleji osmahněte cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut, až cibule zesklovatí.
2
Přidejte kari pastu, chilli a restujte další 2–3 minuty.
3
Přisypte mrkev, petržel a bramboru, vše nakrájené na kostky. Poté přidejte nakrájené rajče, koriandr dle chuti a ještě 3 minuty restujte.
4
Vlijte kokosové mléko, rybí omáčku, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
5
Vařte do změknutí kořenové zeleniny a brambor. Přidejte šťávu a kůru z limety.
6
Poté vše rozmixujte ponorným tyčovým mixérem. Omáčka se rozmixováním zeleniny krásně zahustí.
7
Přidejte nakrájené pak choi, brokolici a krevety. Vařte ještě 5 minut.
8
Podávejte s rýží, koriandrem a klínky limety.