Tatarák z pečeného lilku


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Zeleninová jídla
Oblíbili jste si recept na tatarák, ale přemýšlíte, že byste rádi ochutnali i jinou než klasickou verzi? Dá se připravit z lososa, tuňáka, červené řepy, ale třeba také z lilku. A právě dnes pro vás tuto bezmasou verzi máme. Pokud byste ji chtěli připravit čistě vegetariánskou, vyměňte klasickou worcestrovou omáčku za veganskou, případně ji nahraďte sójovou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 menší ks
Lilek
2 stroužky
Česnek
10 g
Kapary
1 ks
Červená cibule
3 ks
Rajčata
1 ks
Paprika zeleninová
1 lžíce
Worcestrová omáčka
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 lžíce
Kečup jemný
1 lžíce
Sladká chilli omáčka s česnekem
3 lístky
Čerstvá bazalka
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Předehřejte troubu na 200 °C. Do lilků udělejte pomocí vidličky několik děr ze všech stran a pečte je přibližně 35 minut.
2
Jakmile vychladnou, odstraňte stopky a prsty je postupně roztrhněte.
3
Lžící oddělte upečenou dužinu od slupek, nakrájejte ji nožem na malé kousky a nechte v sítku okapat.
4
Na olivovém oleji zpěňte nasekaný česnek, kapary a najemno nakrájenou červenou cibuli.
5
Rajčata a papriky nakrájejte na malé kostičky a ve vedlejší pánvi je orestujte.
6
Do okapaného lilku přidejte restovanou zeleninu, worcestrovou omáčku, lžíci olivového oleje, nasekanou bazalku, kečup a chilli omáčku.
7
Vše dochuťte solí a pepřem. Servírujte s kapary, rajčaty a pečivem.