Tartaletky jsou neskutečně populární dezert, který si pochvalují lidé po celém světě. A není divu, jejich chuť je zkrátka výtečná. Nejspíše znáte sladké tartaletky s ovocem, ale my pro vás máme slanou variantu s ricottou a pórkem.
Pórek pečlivě omyjte, osušte kuchyňskou utěrkou a nakrájejte na tenká kolečka. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm orestujte pórek. Osolte a opepřete podle chuti.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Ricottu smíchejte s vejci, ochuťte muškátovým květem, solí a pepřem. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo skleničky vykrajujte z listového těsta kolečka. Ta umístěte do kulatých forem na tartletky, které vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do každé formy vtlačte prsty těsto a naneste vrstvu pórku. Zalejte našlehanou ricottou a ozdobte snítkou tymiánu.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Vyjměte z trouby, nechte pár minut chladnout a podávejte vlažné.
Suroviny
Suroviny na
porce
1 ks
Listové těsto čerstvé
1 ks
Pórek
1 ks
Sýr ricotta
České máslo 84 % mléčného tuku
2 ks
Vejce M10 podestýlka
Tymián
Muškátový květ
Hrubá mouka
Sůl
Pepř
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Pórek pečlivě omyjte, osušte kuchyňskou utěrkou a nakrájejte na tenká kolečka. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm orestujte pórek. Osolte a opepřete podle chuti.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Ricottu smíchejte s vejci, ochuťte muškátovým květem, solí a pepřem. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo skleničky vykrajujte z listového těsta kolečka. Ta umístěte do kulatých forem na tartletky, které vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do každé formy vtlačte prsty těsto a naneste vrstvu pórku. Zalejte našlehanou ricottou a ozdobte snítkou tymiánu.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Vyjměte z trouby, nechte pár minut chladnout a podávejte vlažné.