Tartaletky s ricottou a pórkem z listového těsta


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegetarián
Tartaletky jsou neskutečně populární dezert, který si pochvalují lidé po celém světě. A není divu, jejich chuť je zkrátka výtečná. Nejspíše znáte sladké tartaletky s ovocem, ale my pro vás máme slanou variantu s ricottou a pórkem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 ks
    Listové těsto čerstvé
  • 1 ks
    Pórek
  • 1 ks
    Sýr ricotta
  • České máslo 84 % mléčného tuku
  • 2 ks
    Vejce M10 podestýlka
  • Tymián
  • Muškátový květ
  • Hrubá mouka
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Pórek pečlivě omyjte, osušte kuchyňskou utěrkou a nakrájejte na tenká kolečka. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm orestujte pórek. Osolte a opepřete podle chuti.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ricottu smíchejte s vejci, ochuťte muškátovým květem, solí a pepřem. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo skleničky vykrajujte z listového těsta kolečka. Ta umístěte do kulatých forem na tartletky, které vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do každé formy vtlačte prsty těsto a naneste vrstvu pórku. Zalejte našlehanou ricottou a ozdobte snítkou tymiánu.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Vyjměte z trouby, nechte pár minut chladnout a podávejte vlažné.