Šunkové rolky s chřestem a sýrem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
Nové sezonní chuťovky a jednohubky se hodí každý rok, repertoár je totiž třeba čas od času obměnit. Když je navíc recept snadný a hotový do několika minut, úspěch je zaručen. Vyzkoušejte naše šunkové rolky plněné sýrovo-křenovou náplní a vylepšené chřestem, ředkvičkami nebo výhonky.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 250 g
    Šunka nejvyšší jakosti
  • 200 g
    Přírodní sýr natur
  • 100 g
    Emmental plátky 45 % t.v.s.
  • Křen
  • 100 g (mladé stonky)
    Zelený chřest
  • 1 svazek
    Ředkvičky
  • 1 svazek
    Pažitka
  • 1 hrst
    Hráškové výhonky
  • 1 lžička
    Mlýnek mořská sůl
  • 1 špetka
    Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Stonky chřestu krátce spařte horkou vodou (2–3 minuty) a hned zchlaďte v misce se studenou vodou.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Pažitku a ředkvičky omyjte pod tekoucí vodou a jemně osušte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    V misce smíchejte čerstvý sýr, jemně strouhaný čerstvý křen, sůl a pepř.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Na jednu rolku vezměte dva plátky šunky, které potřete tenkou vrstvou namíchané náplně.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Na namazanou vrstvu položte plátek sýra a opět potřete náplní. Poté rozkrájejte na tři díly.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Do každého dílu položte dle fantazie chřest, pár stonků pažitky spolu s plátky ředkvičky nebo výhonky hrášku a zamotejte.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Pro upevnění propíchněte párátkem či bambusovou “jehlou”. Kombinace náplně je na vaší fantazii.