Steak z mladého býčka


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Sezónní recepty
Pokud už vás krkovice na grilu nebaví, teď máte tu nejlepší příležitost vyzkoušet něco jiného - steak z mladého býčka. Markéta v troubě si pro vás totiž připravila tenhle skvělý recept, který žádného milovníka masa nenechá chladným.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Hovězí z mladého býčka
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Jalovec
Extra panenský olivový olej
České máslo 84 % mléčného tuku
Oblíbená zelenina - cuketa, papriky, máslové žampiony

Příprava

1
Cca 3 cm silné plátky masa z mladého býčka potřete lehce olivovým olejem a vmasírujte drcené kuličky pepře a jalovce.
2
Nechte odpočinout při pokojové teplotě, mezitím si pořádně rozpalte gril (cca 270 °).
3
Odpočinuté steaky položte na rozpálenou litinovou mřížku grilu a přiklopte pokopem. Po cca 3 minutách maso otočte, pokud jde již samo od mřížky a opět přiklopte poklopem.
4
Po 2–3 minutách by měly být steaky hotové na medium (můžete se ujistit vpichovým teploměrem – 57 °C, ale jinak do masa nepíchejte).
5
Přemístěte steaky na prkénko, posolte hrubozrnnou solí, přidejte pár hoblinek másla, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odstát.
6
Poté ihned podávejte s oblíbenou přílohou, například s grilovanou zeleninou a máslovými žampiony.