
Steak z mladého býčka
Připraveno za
30 minNáročnost
Kategorie
- Hlavní jídla
- Sezónní recepty
Pokud už vás krkovice na grilu nebaví, teď máte tu nejlepší příležitost vyzkoušet něco jiného - steak z mladého býčka. Markéta v troubě si pro vás totiž připravila tenhle skvělý recept, který žádného milovníka masa nenechá chladným.
Suroviny na
porce
- Hovězí z mladého býčka
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- Jalovec
- Extra panenský olivový olej
- České máslo 84 % mléčného tuku
- Oblíbená zelenina - cuketa, papriky, máslové žampiony
Suroviny
Suroviny na
porce
- Hovězí z mladého býčka
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- Jalovec
- Extra panenský olivový olej
- České máslo 84 % mléčného tuku
- Oblíbená zelenina - cuketa, papriky, máslové žampiony
Příprava
- accessibility.recipes.cookingstepCca 3 cm silné plátky masa z mladého býčka potřete lehce olivovým olejem a vmasírujte drcené kuličky pepře a jalovce.
- accessibility.recipes.cookingstepNechte odpočinout při pokojové teplotě, mezitím si pořádně rozpalte gril (cca 270 °).
- accessibility.recipes.cookingstepOdpočinuté steaky položte na rozpálenou litinovou mřížku grilu a přiklopte pokopem. Po cca 3 minutách maso otočte, pokud jde již samo od mřížky a opět přiklopte poklopem.
- accessibility.recipes.cookingstepPo 2–3 minutách by měly být steaky hotové na medium (můžete se ujistit vpichovým teploměrem – 57 °C, ale jinak do masa nepíchejte).
- accessibility.recipes.cookingstepPřemístěte steaky na prkénko, posolte hrubozrnnou solí, přidejte pár hoblinek másla, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odstát.
- accessibility.recipes.cookingstepPoté ihned podávejte s oblíbenou přílohou, například s grilovanou zeleninou a máslovými žampiony.