Špízy z vepřového masa s křupavou zeleninou


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Sezónní recepty
  • Recepty z masa
Co si nejčastěji připravujete na grilu? Zeleninu, kuřecí maso nebo třeba vepřové? V případě špízů je výborné, jak jsou variabilní. Vyzkoušejte třeba tyto, z kvalitní vepřové pečeně a s hromadou chutné zeleniny.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 g
Vepřová pečeně bez kosti
4 lžíce
Extra panenský olivový olej
1 lžíce
Vinný ocet
1 lžíce
Rozmarýn
3 stroužky
Česnek
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 ks
Paprika červená
1 ks
Paprika žlutá
1 ks
Červená cibule

Servírování
4 hrsti
Brambory A (pečené)
Mix salátů
Zakysaná smetana
1 lžička
Extra panenský olivový olej
1 malý stroužek
Česnek
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Vepřové maso nakrájejte na kostičky.⁠ V misce smíchejte olivový olej, vinný ocet, rozmarýn, sůl, pepř a prolisovaný česnek.⁠
2
Kousky masa do takto připravené směsi naložte a nechte odležet.⁠
3
Poté maso střídavě s kousky papriky a plátky cibule napichujte na předem namočené dřevěné špejle a asi dvanáct minut grilujte na uhlí nebo kontaktním grilu.⁠
4
Podávejte s pečenými brambory, salátkem a dresingem připraveným smícháním zakysané smetany, česneku, olivového oleje, soli a pepře.⁠