Slaný koláč s ředkvičkami a zastřeným vejcem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Vegetarián
  • Těsta a pečení
  • Sezónní recepty
Jarní koláč podle našich představ! Přesně takový je tento slaný zázrak s ředkvičkami a zastřeným vejcem. Vychutnejte si jaro na talíři.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Listové těsto čerstvé
8 ks
Ředkvičky
80 g
Čerstvý kozí sýr
1 ks
Zakysaná smetana
90 g
Prosciutto di Parma
Sůl
Pepř
Čerstvá máta
4 ks
Vejce M10 podestýlka
4 lžíce
Ocet
1 lžička
Sůl

Příprava

1
Plát listového těsta rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Okraje centimetr široké zarolujte dovnitř, těsto propíchejte vidličkou a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poklaďte plátky ředkviček, osolte a opepřete.
2
Zakysanou smetanu smíchejte s kozím sýrem a naneste na celou plochu těsta. Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
3
Mezitím si připravte zastřená vejce. Přiveďte k varu litr vody, mírně osolte a vmíchejte do vody lžíci octa. Jedno čerstvé vejce rozklepněte do hrnku.
4
Promíchejte vroucí octovou vodu a do víru uprostřed nechte sklouznout vejce. Povařte dvě tři minuty, aby žloutek zůstal mírně tekutý, a vyjměte děrovanou naběračkou.
5
Nechte okapat. Koláč vyjměte z trouby, přidejte plátky šunky, okapaná zastřená vejce a vraťte na 5 minut prohřát do trouby. Jednotlivé porce podávejte ozdobené čerstvé mátou.

Další recepty