Slaná ovesná kaše


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Slané recepty
Milujete k snídani ovesnou kaši, ale už vás trochu nudí sladká chuť? Pak tu pro vás máme slanou variantu ovesné kaše. Je plný bylinek, parmezánu a vejcí. Pojďte s námi vyzkoušet tuhle dobrotu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 hrnek
Ovesné vločky
3 hrnek
Voda
8 lžíce
Parmezán
1 lžička
Sušené bylinky
1 hrnek
Paprika červená
8 lžíce
Cibule bílá
4 lžička
Olej
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Ocet
Sůl
Pepř

Na ozdobu
Slaná granola
Jarní cibulka
Čerstvé bylinky
Oblíbené koření

Příprava

1

POSTUP OVESNÁ KAŠE

Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej. Přidejte nakrájenou papriku, cibuli a začněte restovat doměkka. Poté dejte stranou do misky.
2
V menším hrnci přiveďte vodu k varu a vsypte ovesné vločky. Za občasného míchání vařte na nízký stupeň přibližně 3 minuty.
3
Pokud je kaše příliš hustá, přilijte další vodu. Vypněte, vmíchejte strouhaný sýr, osolte, opepřete a dochuťte bazalkou, tymiánem nebo oregánem.
4
Kaši dejte do větší misky, na ni navrstvěte zeleninu a přidejte hotové pošírované vejce.
5
Posypte slanou granolou dle chuti, nakrájenou jarní cibulkou, bylinkami a přidejte oblíbené koření.
6

POSTUP POŠÍROVANÉ VEJCE

V menším kastrůlku přiveďte k varu vodu s octem.
7
Jakmile začne vřít, vařečkou udělejte vír a rozklepněte do něj vejce.
8
To pak vařte cca 4 minuty.
9
Stejně připravte i ostatní vejce.