Skořicový kringel s hořkou čokoládou


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
Zkoušíte rádi nové věci? Pak se vám jistě bude líbit naše netradiční sladké pečení. Tentokrát jsme se vydali na sever a přinášíme vám recept až z Estonska. Upečte si doma skořicový kringel podle našeho receptu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
  • 300 g
    Hladká mouka
  • 125 ml
    Čerstvé mléko polotučné 1,5%
  • 40 g
    BILLA Bio máslo
  • 1 balení
    Vanilkový cukr
  • 1 lžička
    Krystalový cukr
  • 1 špetka
    Sůl
  • 7 g
    Sušené droždí
  • 1 ks
    Žloutek

Náplň
  • 70 g
    BILLA Bio máslo
  • 100 g
    Třtinový cukr
  • 2 lžičky
    Mletá skořice
  • 1 balení
    BILLA Premium čokoláda dark 74%

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    V misce si založte kvásek. Vlažné mléko smíchejte se lžičkou cukru a sušeným droždím, opatrně promíchejte a dejte na 10 minut na teplé místo, aby vzešel kvásek a droždí se aktivovalo.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve větší míse smíchejte mouku, žloutek, rozpuštěné máslo, vanilkový cukr, špetku soli a vzešlý kvásek a v robotu nebo ručně vypracujte hladké nelepivé těsto. Dejte na hodinu a půl odpočívat pod utěrkou na teplé místo.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    V menší misce si smíchejte rozpuštěné máslo – nesmí však být horké, s třtinovým cukrem a skořicí.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Hořkou čokoládu si nasekejte nadrobno.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Vykynuté těsto vyválejte na obdélníkovou placku o šířce zhruba 5 mm. Potřete skořicovou náplní po celé ploše a posypte nasekanou čokoládou.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Následně zarolujte na délku do „rolády“, kterou pak podélně rozříznete na dvě části. Ty si položte řeznou stranou nahoru a smotejte je do jednoduchého copu, který následně stočte do věnce.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Věnec přesuňte na plech s pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C, zhruba 20–25 minut, dozlatova.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Hotový kringel ještě posypte moučkovým cukrem.