Salát z fazolových lusků s bazalkou a přírodním sýrem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Saláty
  • Vegetarián
I z několika málo surovin můžete vykouzlit skvělý salát, který může zastat hlavní jídlo, ale i předkrm. Klíčem k úspěchu je pak dobře ochucená zálivka, která mu dodá tu správnou šťávu!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 400 g
    Fazolové lusky, celé
  • 50 g (plátky)
    Mandle - blanšírovaná jádra
  • 150 g
    Čerstvý přírodní sýr
  • 12 ks
    Křepelčí vejce
  • 3 lžíce
    Ocet

Zálivka
  • 3 lžíce
    Olivový olej extra panenský
  • 1 lžíce
    Ocet balsamico di modena
  • 1 lžička
    Hořčice plnotučná
  • 0.5 ks (šťáva)
    Pomeranče
  • 2 stroužky
    Česnek balený
  • 1 hrst
    Čerstvá bazalka
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Fazolové lusky nejprve propláchněte čistou vodou a odstraňte z nich nožem nebo odtrhnutím tužší konce.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté lusky vhoďte do vroucí, osolené vody, krátce povařte cca 30 vteřin a hned zchlaďte ve studené vodě.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    V menším rendlíku přiveďte k varu vodu, přilijte do ní ocet a plotnu ztlumte na střední plamen.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Vejce vyklepněte do lžíce, roztočte ve vodě vír a opatrně ho do něj vlijte.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Maximálně do minuty bude zastřené vejce hotové. Poté ho zchlaďte ve studené vodě, aby se zastavil var. Stejně připravte i ostatní vajíčka.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté ji promíchejte s lusky a ochuťte solí a pepřem.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Bazalku a česnek nakrájejte najemno a smíchejte se všemi ingrediencemi na zálivku.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Porci na talíři dozdobte nočky z přírodního sýra, zastřeným vejcem a mandlemi.