Rýžové závitky s tofu


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Vegetarián
Vietnamská kuchyně je plná bylinek, zeleniny a všemožných ingrediencí z voňavé rýže. Dnešní recept na rýžové závitky s tofu je parádním tipem na párty občerstvení, za to vám ručíme. Hodit se budou šikovné ruce a trocha té trpělivosti.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

100 g
Vlasové rýžové nudle
1 ks
Uzené tofu
0.5 ks (na nudličky)
Okurka salátová
1.5 ks (na nudličky)
Mrkev
0.5 ks (na proužky)
Salát ledový
1 hrst
Koriandr
5 plátků
Rýžový papír

Omáčka
2 lžíce
Sójová omáčka
1 lžíce
Arašídové máslo
1 stroužek (prolisovaný)
Česnek
3 lžíce
Horká voda

Příprava

1
Všechny ingredience na omáčku dobře promíchejte a dejte vychladit dolednice.
2
Nudle připravte dle návodu na obalu. Uzené tofu nakrájejte na tenké nudličky.
3
Připravte si okurku, mrkev a salát a začněte tvořit závitky.
4
Rýžový papír namočte v teplé vodě a počkejte, dokud úplně nezměkne.
5
Poté ho přendejte na pracovní plochu a do jeho středu začněte vodorovně skládat nudličky zeleniny, tofu a lístky koriandru.
6
Přehněte směrem dovnitř pravý a levý okraj papíru a celý papír zarolujte odspodu směrem nahoru.
7
Srolované závitky v půlce přeřízněte ostrým tenkým nožem.
8
Podávejte s vychlazenou arašídovou omáčkou.