Rýžová kaše se skořicí


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegan
  • Rizota a pokrmy z rýže
  • Vegetarián
Ovesná kaše k snídani je sice naprosto skvělá, ale my tu pro vás máme její rýžovou obdobu. Když ji navíc osladíte agáve sirupem a přidáte rozinky, rozhodně si na ní pochutná celá rodina.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 300 g
    Rýže
  • 880 ml
    Kokosové mléko
  • 800 ml
    Voda
  • 4 lžíce
    Sirup z agáve
  • 2 lžíce
    Mletá skořice
  • 2 špetka
    Sůl

K servírování
  • 4 ks
    Jablka červená
  • 4 lžíce
    Sirup z agáve
  • 2 lžička
    Mletá skořice
  • 2 hrst
    Slunečnicová semínka
  • 2 hrst
    Rozinky trio

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Rýži krátce nasucho opražte na pánvi.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté zalijte kokosovým mlékem a vodou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Oslaďte sirupem, přidejte špetku soli a skořici.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Vařte 20 minut, dokud se tekutina nevyvaří, kaše nezhoustne a nebude krásně krémová.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím si připravte jablka. Očistěte je, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Poté je na pánvičce krátce prohřejte se sirupem.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Kaši servírujte s jablky, skořicí, rozinkami a sušenými slunečnicovými semínky.