Rýžová kaše se skořicí


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegan
  • Rizota a pokrmy z rýže
  • Vegetarián
Ovesná kaše k snídani je sice naprosto skvělá, ale my tu pro vás máme její rýžovou obdobu. Když ji navíc osladíte agáve sirupem a přidáte rozinky, rozhodně si na ní pochutná celá rodina.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Rýže
880 ml
Kokosové mléko
800 ml
Voda
4 lžíce
Sirup z agáve
2 lžíce
Mletá skořice
2 špetka
Sůl

K servírování
4 ks
Jablka červená
4 lžíce
Sirup z agáve
2 lžička
Mletá skořice
2 hrst
Slunečnicová semínka
2 hrst
Rozinky trio

Příprava

1
Rýži krátce nasucho opražte na pánvi.
2
Poté zalijte kokosovým mlékem a vodou.
3
Oslaďte sirupem, přidejte špetku soli a skořici.
4
Vařte 20 minut, dokud se tekutina nevyvaří, kaše nezhoustne a nebude krásně krémová.
5
Mezitím si připravte jablka. Očistěte je, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Poté je na pánvičce krátce prohřejte se sirupem.
6
Kaši servírujte s jablky, skořicí, rozinkami a sušenými slunečnicovými semínky.