Rychlé tvarohové koblížky bez kynutí


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Sladká jídla
Sladké koblížky, které nemusí vůbec kynout a jsou hotové během několika minut? Není problém, přesně takový recept má v rukávu Markéta v troubě. Hodí se na valentýnské menu, ale dát si ho můžete klidně i jen tak k odpolední kávě.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Tvaroh tučný
3 lžíce
Čerstvé mléko plnotučné
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
3 lžíce
Rum
250 g
Hladká mouka
1 ks
Kypřicí prášek do pečiva
1 špetka
Sůl

Příprava

1
Do misky dejte tvaroh, mléko, vejce, rum, špetku soli a metličkou promíchejte.
2
Přisypte mouku předem promíchanou s kypřicím práškem a spojte v řídké lepivé těsto.
3
Smažte na mírném plameni ve vysoké vrstvě oleje (cca 175 °C) jako klasické koblížky, pěkně dozlatova.
4
Těsto nabírejte po lžících a vždy stáhněte do horkého oleje druhou lžící.
5
Poté koblížky vyjměte z oleje na tác s ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
6
Posypte moučkovým cukrem s vanilkou a podávejte.

Další recepty