Ředkvičková pomazánka


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Pomazánky a dipy
Neustálé vymýšlení chutných snídaní jednoho vyčerpá. Máme pro vás tip na snídaňovou pomazánu, která vám bude chutnat. Kromě toho, že je chutná, je také zdravá a velmi rychle hotová. Recept na ředkvičkovou pomazánku je sice na 4 porce, ale až ji ochutnáte, bude vám jasné, že je to málo.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

100 g
Přírodní sýr natur
100 g
Tvaroh odtučněný (BILLA Bio)
100 g
Ředkvičky
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 hrst
Vlašské ořechy - jádra
Pažitka
Pepř
Sůl
Citrónová šťáva

Příprava

1
Slepičí vejce uvařte natvrdo a nechte vychladnout.
2
Ředkvičky omyjte a nastrouhejte nahrubo, v misce posolte a nechte 10 minut stát. Pustí přebytečnou vodu, kterou je třeba co nejvíce vymačkat a slít.
3
K ředkvičkám přidejte tvaroh, krémový sýr a nadrobno nakrájená vajíčka. Přidejte hrst nasekaných vlašských ořechů a pažitky. Promíchejte.
4
Dochuťte solí, pepřem a trochou citronové šťávy.
5
Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem a zeleninou.