Rajčatová polévka se smetanou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Zeleninová jídla
Zapomeňte na řídkou rajskou polévku ze školní jídelny. Tahle tomatová polévka je italská, hustá s intenzivní chutí a vůní rajčat a bazalky. Pro zjemnění se přidává trochu smetany. Vyzkoušejte náš recept na rajčatovou polévku a uvidíte, že si ji zamilujete na první ochutnání.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

8 ks
Rajčata
250 g
Rajčatové pyré
3 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule bílá
1 hrst
Čerstvá bazalka
Extra panenský olivový olej
Sůl
Pepř
Smetana

Příprava

1
Čerstvá rajčata spařte, oloupejte a dejte stranou.
2
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji.
3
Spařená rajčata nakrájejte, přidejte česnek a vše restujte zhruba 6–8 minut.
4
Přidejte rajčatové pyré, pepř, sůl a bazalku a dolijte vodu podle hustoty polévky.
5
Povařte 20 minut a rozmixujte. Na závěr polévku zjemněte smetanou.