Polévka zimní minestrone


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Zeleninová jídla
Co v zimě nejlépe zahřeje? Přeci pořádná zeleninová polévka! Honza Vorel se s vámi dnes podělí o recept na jednoduchou polévku zimní minestrone, na kterém si zaručeně pochutnáte. Vyzkoušet můžete i její letní variantu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 lžíce
Extra panenský olivový olej
Špek
4 ks
Cibule šalotka
4 ks
Mrkev
Celer s natí
Celer řapík
4 ks
Kořenová petržel
3 stroužek
Česnek balený
1 plechovka
Bílé fazole v rajčatové omáčce
1 plechovka
Pasírovaná rajčata classic
1 l
Zeleninový vývar
2 snítka
Tymián
2 snítka
Rozmarýn
2 listy
Bobkový list
Čerstvá bazalka
Sůl
Pepř

Příprava

1
Na olivovém oleji si pomalu vyškvaříme špek.
2
Zeleninu nakrájíme na menší kostky a pomalu restujeme od nejtvrdší zeleniny do zlatova. Přidáme fazole, rajčata a zalijeme vývarem.
3
Přidáme tymián, rozmarýn, bobkový list a bazalku.
4
Vaříme cca 30 minut, poté vytáhneme bazalku, tymián, rozmarýn a bobkový list.
5
Dochutíme solí a pepřem a čerstvou bazalkou.