Polévka z červeného zelí


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Vegetarián
Podzim bývá ve znamení dýňové polévky, ale rozhodně není na škodu zkusit něco nového. My jsme letos otestovali variantu s červeným zelím, která je díky zakysané smetaně krásně krémová. Tu správnou strukturu jí pak dodají opražené vlašské ořechy.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • České máslo 84 % mléčného tuku
  • 1 ks
    Cibule sladká
  • 600 g
    Červené zelí (sterilované)
  • 2 ks
    Jablko
  • 1500 ml
    Zeleninový vývar
  • 2 ks
    Bobkový list
  • 2 stroužky
    Česnek
  • Zakysaná smetana
  • Vlašské ořechy - jádra
  • Čerstvé bylinky

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Cibuli nasekejte nahrubo a osmahněte dozlatova na másle v připraveném hrnci.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte sterilované červené zelí.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Poduste asi 10 minut a poté promíchejte.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Přisypejte jablko nakrájené na kostičky, zalijte vývarem a přidejte bobkové listy.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Bobkové listy vyndejte z polévky.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Polévku rozmixujte dohladka, osolte a opepřete. Poté přidejte prolisovaný česnek a dochuťte zakysanou smetanou.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Na závěr ozdobte trochou smetany, vlašskými ořechy opraženými nasucho na pánvi a bylinkami dle chuti.