Polentové trojúhelníčky se slaninou, modrým sýrem a datlemi


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Sezónní recepty
Vytvořte jedinečný předkrm! A to nejen na silvestra, ale i jiné oslavy jako například narozeniny či rodinnou sešlost. Takovým skvostem nikoho rozhodně neurazíte, právě naopak.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Kukuřičná polenta
150 g
Anglická slanina
200 g
Sýr s modrou plísní
200 g
Datle vypeckované
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
2 lžíce
Extra panenský olivový olej

Příprava

1
Polentu uvařte ve slané vodě podle nálevu na obalu.
2
Pak ji přesuňte do hranaté nádoby, uhlaďte a nechte vychladnout.
3
Jakmile je polenta studená, nakrájejte ji na trojúhelníčky a pečte v grilovací pánvi na troše olivového oleje asi 5 minut hezky dokřupava.
4
Trojúhelníčky vyjměte z pánve a odložte na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný tuk.
5
Datle vypeckujte a sýr nalámejte na kousky.
6
Ve vrstvách naskládejte na polentu kousky slaniny, datle a sýr.
7
Propíchněte párátky a podávejte.