Poctivá krkovička s ragú


Připraveno za
90 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Někdo zkrátka nedá dopustit na pořádný flák masa, který si s chutí dopřeje na grilovačce, ale klidně i běžně k obědu. Podobné chutě má i soutěžící MasterChef Česko Roman Staša, který pro letní číslo Gusto magazínu sepsal recept hodný masové hostiny. Krkovička s ragú a grilovanou cuketou si vás zkrátka získá.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Mrkev
2 ks
Cibule šalotka
1 stroužek
Česnek balený
2 stonky
Celer řapík
5 steaků
Krkovice bez kosti
100 ml
Vinný ocet
300 ml
Červené víno
1 hrst
Švestky sušené
1 hrst
Rozinky trio
3 snítky
Tymián
Voda nebo vývar
5 snítek
Rozmarýn
100 g
České máslo 84 % mléčného tuku
1 lžíce
Olej
1 ks
Cuketa
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
V hrnci orestujte nahrubo nakrájenou mrkev. Přidejte najemno nasekanou šalotku, česnek a řapíkatý celer.
2
Do směsi vložte na kostky nakrájený jeden steak z krkovice a zarestujte.
3
Poté přilévejte vinný ocet vždy tak, aby se zcela vypařil a zůstala jen jeho chuť.
4
Následně podlijte vínem, přidejte švestky, rozinky a bylinky.
5
Počkejte, až se víno lehce odpaří a podlijte vodou nebo vývarem.
6
Nechte dusit doměkka. Na závěr dochuťte solí, pepřem a máslem.
7
Na rozpálenou pánev dejte kapku oleje a opečte ostatní steaky z krkovice.
8
Po vyjmutí orestujte na stejné pánvi zprudka i cuketu.
9
Ochuťte solí a pepřem a vše společně podávejte.