Plněné mini bagely


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Snídaně
Plněné bagely mohou být snadnou svačinou, ale v mini verzi klidně i efektním silvestrovským pohoštěním. My Healthy Moment⁠⁠ pro vás připravila poctivý domácí recept, díky kterému je zvládnete levou zadní.⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

150 g
Skyr natur
100 g
Celozrnná mouka
1 špetka
Sůl
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
1 ks (rozšlehané)
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Sezamová semínka

K servírování
České máslo 84 % mléčného tuku
Losos uzený skotský
Špenát
Červená cibule
1 ks
Hruška Lucasova
Kanadské brusinky sušené
Směs jader ořechů
Čerstvý kozí sýr

Příprava

1
Troubu si předehřejte na 190°⁠
2
Smíchejte skyr, mouku, sůl a kypřicí prášek a rukama vypracujte nelepivé těsto.⁠
3
To pak rozdělte na cca osm částí: z každé části rukama vyválejte váleček, který oběma konci spojte do tvaru bagelu a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.⁠
4
Každý bagel potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.⁠ Dejte do trouby a pečte asi 25 minut. ⁠
5
Upečené bagely nechte vychladnout. Každý z nich rozkrojte podélně nožem na dvě poloviny a potřete je trochou čerstvého másla. ⁠První část namazaných bagelů poté poklaďte listy čerstvého špenátu, uzeným lososem a přidejte kolečka červené cibule.⁠
6
Druhou část ozdobte špenátem, hruškou, kozím sýrem a brusinkami.⁠ Na závěr můžete přidat i ořechy.