Perníkové řezy s krémem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
Sladkých dobrot není nikdy dost! Podzimní počasí si žádá o skvělou kořeněnou chuť. A tak je perník rozhodně tou nejlepší volbou. Perník ještě vylepšíte krémem z přírodního sýru.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Forma 22x32 cm
170 g
České máslo 84 % mléčného tuku
200 g
Třtinový cukr
300 g
Hladká mouka
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
40 g
Javorový sirup grade C
2 lžičky
Zázvor
2 lžičky
Mletá skořice
0.5 lžičky
Muškátový oříšek
0.5 lžičky
Rozdrcený hřebíček
1 lžička
Perníkové koření
1 lžička
Jedlá soda
1 špetka
Sůl

Krém
300 g
Přírodní sýr natur
120 g
České máslo 84 % mléčného tuku
1 ks
Pomerančová kůra
150 g
Moučkový cukr
0.5 ks
Vanilkový lusk

Příprava

1
Do mísy dejte změklé máslo, přidejte třtinový cukr a veškeré koření kromě sody a soli.
2
Vše společně prošlehejte. Následně přidejte celé vejce a javorový sirup a opět společně krátce prošlehejte do kompaktní hmoty.
3
Ke směsi prosejte mouku, přidejte sodu a špetku soli a na nízké otáčky znovu zašlehejte do hutného těsta (podobná konzistence jako na perníčky).
4
Plech zhruba 22x32 cm vyložte pečicím papírem a hmotu do něj přemístěte. Rukou a stěrkou rovnoměrně rozprostřete těsto přes celý plech.
5
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 17–20 minut. Těsto nepropichujte ani na něj netlačte prsty, zpevní se, jakmile vychladne.
6
Na krém si vyšlehejte přírodní sýr/žervé s cukrem, změklým máslem, pomerančovou kůrou a vanilkou.
7
Vychladlý korpus si potřete krémem, posypejte strouhaným perníkem a dejte na hodinu vychladit. Pak už jen krájejte na kostky a podávejte.