Perník s kakaovou polevou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegetarián
  • Těsta a pečení
Není nic lepšího, než si dát odpolední kávu s kouskem skvělého domácího perníku. Dopřejte si takovou siestu i vy díky receptu na perník od Kluka v zástěře!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
  • 100 g
    Mandlová mouka
  • 96 g
    Hladká mouka
  • 40 g
    Xylitol
  • 2 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 100 ml
    Čerstvé mléko plnotučné
  • 50 ml
    Slunečnicový olej lisovaný za studena
  • 3 lžíce
    Kakao
  • 1 ks
    Jablko
  • 1 lžička
    Perníkové koření
  • 10 g
    Kypřicí prášek do perníku
  • 1 lžíce
    Ořechové máslo

Poleva
  • 1 ks
    Avokádo
  • 2 lžičky
    Kakao
  • 1 ks
    Banány
  • 2 lžičky
    Ořechové máslo
  • Med květový český

Na vymazání formy
  • České máslo 84 % mléčného tuku
  • Kokos strouhaný

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Smíchejte všechny sypké ingredience.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Vyšlehejte celá vejce.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté vejce přidejte společně s olejem, nastrouhanými jablky, mlékem a ořechovým máslem do suchých ingredienci a pořádně zamíchejte.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto nalijte do zapékací nádoby (29x19cm) vymazané kousíčkem másla a vysypané kokosem.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte na 170 °C cca 25–30 minut.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ingredience na polevu společně rozmixujte a zamíchejte.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Polevu namažte na vychladlý perník a dozdobte ještě kokosem nebo třeba oříšky.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Dejte ztuhnout do lednice a servírujte.