Pečený losos se salátkem z rukoly a růžičkové kapusty


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Saláty
  • Sezónní recepty
Ryba na Vánoce? Ano, ale můžete ji zkusit trochu jinak. Nemusíte se soustředit jen na vánočního kapra. Ještě než začnou samotné oslavy, máme pro vás jeden recept od My Healthy Moment – lososa na salátu. Ocení ho především ti z vás, kterým právě kapří hody nic moc neříkají.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 g
Chlazený losos
2 lžičky
Olivový olej extra panenský
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Salát
Rukola
Růžičková kapusta
Ředkvičky
Granátové jablko
Pastevecký sýr

Zálivka
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 lžičky
Vinný ocet
1 lžička
Dijonská hořčice
1 lžička
Javorový sirup grade C

Příprava

1
Nejprve si připravte lososa.
2
Troubu předehřejte na 200 °C, filety lososa osolte, zakápněte trochou olivového oleje, dejte na plech a pečte zhruba 15–20 minut.
3
V osolené vodě povařte růžičkovou kapustu zhruba 2 minuty, předem rozdělenou na lístky.
4
Slijte a zchlaďte ledovou vodou.⁠
5
Hotové kapustičky dejte do misky s rukolou, přelijte zálivkou z olivového oleje, vinného octa, dijonské hořčice a javorového sirupu a promíchejte.
6
Zasypte zrníčky granátového jablka, plátky ředkviček, kousky pasteveckého sýra a podávejte s hotovým lososem.