
Pečený losos s bramborem a rajčatovým relishem
Připraveno za
60 minNáročnost
Kategorie
- Hlavní jídla
- Večeře
Šťavnatého lososa si během letních měsíců dopřáváme s ještě větší chutí. V kombinaci s pečeným bramborem a porcí rajčat jde o skvělé a svěží jídlo. A Tereza Havlínová to moc dobře ví, tak zkuste její recept.
- accessibility.recipes.cookingstepNejprve začnete s přípravou brambor. Důkladně je omyjte a osušte. Pokud máte větší brambory, nakrájejte je na půlky, případně čtvrtky.
- accessibility.recipes.cookingstepV míse je zakápněte olejem, přidejte bylinky nebo česnek podle chuti.
- accessibility.recipes.cookingstepOsolte až po dopečení – zůstanou křupavé. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte v troubě na 200 °C cca 30 minut.
- accessibility.recipes.cookingstepZatímco se brambory pečou, připravte si lososa. Filety omyjte a osušte.
- accessibility.recipes.cookingstepZakápněte olivovým olejem a osolte. Přidejte k bramborám 10 minut předtím, než budou hotové.
- accessibility.recipes.cookingstepVe zbylém čase si připravte rajčatový relish. Rajčata rozpulte, k nim přidejte najemno nasekanou šalotku, bazalku a prolisovaný česnek.
- accessibility.recipes.cookingstepZakápněte šťávou z citronu a dochuťte solí a pepřem, ideálně z mlýnku.
- accessibility.recipes.cookingstepNa talíř dejte upečeného lososa, přes něj naservírujte relish a přidejte brambory.
- accessibility.recipes.cookingstepPodávat můžete také se salátem a lehký jogurtovým dipem.
Suroviny
Suroviny na
porce
- 4 filetyLosos divoký
- 2 lžíceOlivový olej extra panenský
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
Příloha
- 800 gBrambory Grenaille
- 2 lžíceOlivový olej extra panenský
- Mlýnek mořská sůl
- Čerstvé bylinky
Rajčatový relish
- 200 gRajčata cherry oválná
- 2 lžíceCibule šalotka
- 2 hrstiČerstvá bazalka
- 1 stroužekČesnek
- 0.5 ploduŠťáva z citronu
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
Příprava
- accessibility.recipes.cookingstepNejprve začnete s přípravou brambor. Důkladně je omyjte a osušte. Pokud máte větší brambory, nakrájejte je na půlky, případně čtvrtky.
- accessibility.recipes.cookingstepV míse je zakápněte olejem, přidejte bylinky nebo česnek podle chuti.
- accessibility.recipes.cookingstepOsolte až po dopečení – zůstanou křupavé. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte v troubě na 200 °C cca 30 minut.
- accessibility.recipes.cookingstepZatímco se brambory pečou, připravte si lososa. Filety omyjte a osušte.
- accessibility.recipes.cookingstepZakápněte olivovým olejem a osolte. Přidejte k bramborám 10 minut předtím, než budou hotové.
- accessibility.recipes.cookingstepVe zbylém čase si připravte rajčatový relish. Rajčata rozpulte, k nim přidejte najemno nasekanou šalotku, bazalku a prolisovaný česnek.
- accessibility.recipes.cookingstepZakápněte šťávou z citronu a dochuťte solí a pepřem, ideálně z mlýnku.
- accessibility.recipes.cookingstepNa talíř dejte upečeného lososa, přes něj naservírujte relish a přidejte brambory.
- accessibility.recipes.cookingstepPodávat můžete také se salátem a lehký jogurtovým dipem.