Pečená ovesná kaše


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Svačiny
  • Snídaně
Napadlo by vás, že i ovesnou kaši si můžete zabalit do krabičky? A nemyslíme teď v tekuté podobě, to by bylo trochu riskantní. Máme pro vás totiž recept na pečenou ovesnou kaši, která se vám snadno vejde do batohu i kabelky. 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Ovesné vločky
16 g
Kypřicí prášek do pečiva
4 lžíce
Kakao
20 g
Chia semínka
20 g
Lněné semínko
2 lžičky
Mletá skořice
40 g
Směs jader ořechů
40 g
Čokoláda hořká
4 lžíce
Med květový český
2 ks (menší)
Banány
120 g
Lesní ovoce
340 ml
Čerstvé mléko plnotučné
20 g
Mandle - blanšírovaná jádra

K podávání
Jogurt bílý
Čerstvé ovoce
Směs jader ořechů
Javorový sirup grade C
Ořechové máslo

Příprava

1
Troubu si předehřejte na 170 °C. Zapékací misku vymažte olejem.
2
Ve větší míse nejprve smíchejte všechny suché suroviny (kromě mandlí), k nim přilijte mléko, med, přisypte rozmačkaný banán a zamíchejte.
3
Do směsi nakonec vmíchejte mražené lesní ovoce.
4
Rozprostřete do zapékací misky a povrch posypte nasekanými mandlemi.
5
Pečte cca 30 minut.