Pečená ovesná kaše s hruškou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
Snídaně dělá den! My pro vás tentokrát máme snídani, na které si rozhodně pochutnáte. Pečená ovesná kaše s hruškou je přesně to pravé, co vás ráno postaví na nohy. Pečenou kaši můžete podávat s bílým neslazeným jogurtem či tvarohem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

3 lžíce
Kokosový olej
1 lžíce
Mleté lněné semínko
2 lžíce
Voda
2 hrnek
Ovesné vločky
0.25 hrnek
Pekanové ořechy
1 lžička
Mletá skořice
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
0.25 lžička
Mletý zázvor
1 špetka
Sůl
Vanilka
1.75 hrnek
Čerstvé mléko plnotučné
0.25 hrnek
Javorový sirup grade C
1 ks
Hruška

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací misku o rozměrech 22x16 cm vymažte olejem.
2
V malé mističce smíchejte mleté lněné semínko s vodou, vytvoří gelovou konzistenci.
3
Mezitím si připravte zbytek surovin: ve větší míse smíchejte vločky, pekanové ořechy, skořici, zázvor, prášek do pečiva, vanilku a sůl.
4
V jiné misce smíchejte mléko, javorový sirup, gel ze lněného semínka a kokosový olej.
5
„Mokré” suroviny vmíchejte do suchých a důkladně promíchejte. Vmíchejte i nakrájenou hrušku.
6
Pečte 25–30 minut do zlatova. Potom nechte vychladnout a nakrájejte na jednotlivé porce.