Ovesné tartaletky se skyrem a malinami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegetarián
Zdravé ovesné tartaletky, které se hodí jako lehká svačina nebo dezert. Terka Havlínová⁠ přesně ví, čím nás zaujmout. Souhlasíte?⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks (zralé)
Banány
70 g
Ovesné vločky
30 g
Čekankový sirup
Mletá skořice

Na ozdobu
0.5 kelímku (příp. vanilka nebo broskev/meruňka)
Skyr natur
50 g
Polotučný tvaroh
50 g
Sýr ricotta
Čekankový sirup
Maliny

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Ovesné vločky lehce rozmixujte a přidejte k nim rozmačkaný banán.
2
Smíchejte s čekankovým sirupem, skořicí a nechte chvíli odpočinout.
3
Formičky na tartaletky lehce vymažte, pokud máte silikonové, vymazávat nemusíte.
4
Těsto vtlačte do formiček tak, aby bylo rovnoměrně pokryté dno i boky.
5
Pečte dozlatova cca 20–25 minut. Každá trouba peče jinak, proto tartaletky hlídejte.⁠
6
Mezitím si připravte krém. Jednoduše smíchejte skyr, tvaroh a ricottu.
7
Podle chuti doslaďte čekankovým sirupem.
8
Po upečení nechte tartaletky vychladnout, naplňte krémem, ozdobte ovocem a nechte v lednici vychladit.