
Ovesná perníková kaše s čokoládou
Připraveno za
30 minNáročnost
Kategorie
- Snídaně
- Svačiny
Perfektní snídaně až do postele, to je sen snad každého z nás. Trefili bychom se vám do chuti spíše se sladkou pochoutkou? Pak je pro vás dnešní videorecept jako stvořený – ovesná kaše vylepšená perníkovým kořením, ovocem a čokoládou.
Suroviny na
porce
- 1 ksJablka červená
- 1 plodŠťáva z pomeranče
- 800 mlČerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
- 1.5 lžičkyPerníkové koření
- 1 ksVanilkový lusk
- 2 svitkySkořice
- 300 gOvesné vločky
- 100 gČokoláda hořká
- 40 gMrazem sušené ovoce
- 50 gVlašské ořechy - jádra
- 25 gKokosové hoblinky
- 1 špetkaMlýnek mořská sůl
Suroviny
Suroviny na
porce
- 1 ksJablka červená
- 1 plodŠťáva z pomeranče
- 800 mlČerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
- 1.5 lžičkyPerníkové koření
- 1 ksVanilkový lusk
- 2 svitkySkořice
- 300 gOvesné vločky
- 100 gČokoláda hořká
- 40 gMrazem sušené ovoce
- 50 gVlašské ořechy - jádra
- 25 gKokosové hoblinky
- 1 špetkaMlýnek mořská sůl
Příprava
- accessibility.recipes.cookingstepJablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo do hrnce.
- accessibility.recipes.cookingstepPřidejte šťávu z pomeranče, zalijte mlékem a zasypte perníkovým kořením.
- accessibility.recipes.cookingstepPřidejte rozkrojený vanilkový lusk, svitky skořice a lehce osolte.
- accessibility.recipes.cookingstepPozvolna ohřívejte a občas promíchejte. Jakmile je směs horká, vsypte do hrnce vločky a kousky čokolády.
- accessibility.recipes.cookingstepČást si ale nechte na ozdobu. Vařte do zhoustnutí a změknutí vloček.
- accessibility.recipes.cookingstepNež budete kaši servírovat, nezapomeňte vyndat vanilkový lusk a skořici.
- accessibility.recipes.cookingstepHotovou kaši ozdobte sušeným ovocem, ořechy a čokoládou.