Mini Pavlova s ovocem


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
Milujete sladké a výzvy? Pak si určitě musíte připravit mini verzi oblíbeného světoznámého dezertu Pavlova. Příprava je trochu náročnější, ale s naším receptem ji jistě zvládnete. A vaše úsilí bude jistě náležitě oceněno.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Bílek
200 g
Krupicový cukr
1 lžíce
Citrónová šťáva
1 lžíce
Bramborový škrob
1 špetka
Sůl

Na dodělání
250 g
Smetana ke šlehání 33%
Čerstvé ovoce

Příprava

1
Připravte si všechny suroviny a přesně odvažte.
2
Plech potřete mašlovačkou olejem a pečící papír přitiskněte k plechu. V míse vyšlehejte bílky se špetkou soli. Mísu předem vytřete rozkrojeným citronem.
3
Po 2 minutách šlehání bílků při střední rychlosti zvedněte otáčky a šlehejte další 3 minuty, přičemž každou minutu přisypte třetinu cukru.
4
Po 3 minutách je zašlehaný všechen cukr. Šlehejte naplno posledních 5 minut, na metličce se bude tvořit pevná špička.
5
Zasypte škrobem a už jen stěrkou jemně párkrát překládáním zamíchejte tak, aby byl celý škrob vmíchán do bílků.
6
Nakonec jemně vmíchejte pár tahy i citronovou šťávu (lze nahradit vinným octem).
7
Směs naplňte do cukrářského sáčku s velkou špičkou. Na plech vytvořte malá hnízda, tedy vytvořte nejprve dno a poté dokola stěny (dvakrát obtočte dokola).
8
Vložte do trouby předem rozehřátou na 120 °C (horní a dolní ohřev). Ihned po vložení stáhněte teplotu na 100 °C a sušte 2 hodiny.
9
Poté vypněte troubu, NEOTVÍREJTE ani v průběhu pečení ani poté, pouze vypněte troubu a nechte zde do vychladnutí. Teprve po vychladnutí vyjměte.
10
Vychladlé korpusy plňte vyšlehanou smetanou, případně s trochou moučkového cukru, dovnitř dejte pokrájené ovoce nebo rozvar.
11
Naplněné Mini Pavlovy ozdobte ovocem a podávejte.