Mini galetky s jahodami


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegan
  • Bezlaktózové
  • Snídaně
  • Dezerty a moučníky
Už jste někdy zkusili domácí galetky? Snadno je můžete připravit i kompletně veganské, plné voňavých jahod a mandlí. Víkendové pečení je jasné! Z dané porce ingrediencí sice zvládnete šest galetek, ale jsou tak skvělé, že o ty dvě zbylé se nebudete chtít dělit s nikým dalším.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Listové těsto čerstvé
400 g (natural)
Tofu
100 g
Kešu natural
3 lžíce
Šťáva z citronu
5 lžic + na potření
Javorový sirup grade C
100 ml
Rostlinné mléko
400 g
Jahody
1 hrst (na plátky)
Jádra mandlí

Příprava

1
Den předem nebo alespoň na 4 hodiny si namočte kešu ořechy.
2
Poté je sceďte a rozmixujte s tofu, šťávou z citronu, javorovým sirupem a rostlinným mlékem.
3
Jahody omyjte, zbavte zelené šťopky a nakrájejte na čtvrtiny.
4
Listová těsta rozviňte a z každého vykrojte tři kolečka o průměru 16 cm.
5
Doprostřed dejte vytvořenou směs z tofu a nechte volný okraj 3 cm.
6
Na "tofutvaroh" dejte i nakrájené jahody a plátky mandlí.
7
Okraje pomažte javorovým sirupem a poskládejte dovnitř tak, abyste jahody co nejvíce schovali.
8
Potřete těsto sirupem z vnější strany a pečte cca 20 minut na 220 °C.⁠