Mini burger s gorgonzolovou omáčkou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Recepty z masa
Burger v mini provedení? To je přece ta nejlepší varianta pro grilovací sezónu! Každý může ochutnat a díky rychlejší přípravě nasytíte o něco víc hladovců. S gorgonzolovou omáčkou je navíc neodolatelný.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Mělněné maso směs
1 ks
Jarní cibulka
30 g
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 kapka
Rybí omáčka
2 lžíce
Jogurt smetanový
1 lžička
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
2 lžičky
Hrubozrnná hořčice
25 g
Gorgonzola
10 g
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr
Mlýnek mořská sůl
Čerstvé bylinky
Salát ledový
1 ks
Rajčata
Žampiony
Celozrnná bulka

Příprava

1
Nejprve pokrájejte najemno jarní cibulku a nastrouhejte parmezán.
2
Obě ingredience společně s pepřem, solí a rybí omáčkou zapracujte do mletého hovězího a vepřového masa a vytvarujte 4 přibližně stejně velké burgery.
3
Mezitím do mističky dejte jogurt, majonézu, hrubozrnnou hořčici a nastrouhaný parmezán s gorgonzolou, dochuťte pepřem, bylinkami a případně dosolte.
4
Omyté rajče nakrájejte na plátky, natrhejte listy ledového salátu a rozkrojte bulky a vrhněte se na grilování.
5
Maso grilujte podle preferencí z obou stranu (ideálně medium rare) společně s klobouky žampionů nebo portobella.
6
Na spodní část bulky dejte tenkou vrstvu omáčky, ledový salát, potom ogrilované maso, sýrovou omáčku, portobello, navrch rajče a přiklopte druhou půlkou bulky.