Meruňkový cheesecake


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
Cheesecake – hit posledních let, který si právem vydobyl místo na pultech cukráren i domácích stolech. Cheesecake můžete připravit s jakýmkoliv ovocem, ale my jsme tentokrát vsadili na meruňky. Podle našeho videonávodu během chvíle připravíte parádní dobrotu k nedělní kávě.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • Celý koláč

Rozvar
  • 250 g
    Meruňky
  • Voda
  • Krupicový cukr

Korpus
  • 1 balení
    Máslové sušenky
  • 80 g
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 60 g
    Krupicový cukr

Náplň
  • 3 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 135 g
    Krupicový cukr
  • 200 g
    Čerstvý přírodní sýr
  • 300 g
    Polotučný tvaroh
  • 150 g
    Smetana ke šlehání 33%
  • 1 lžíce
    Hladká mouka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Rozvar

    Meruňky svařte s cukrem rozpuštěným v troše vody. Tekutina by měla mít lehce sirupovou konzistenci, meruňky stačí lehce rozvařit. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozmixujte a pak přepasírujte přes síto. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Korpus

    Sušenky rozmixujte, přidejte do nich rozpuštěné máslo a cukr. Dobře promíchejte rukama.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Dortovou formu (24 cm) položte na plech, vyložte pečicím papírem a směs sušenek do ní upěchujte – po krajích si můžete pomoci dnem sklenice.
  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Náplň

    Vajíčka vyšlehejte s cukrem, přidejte čerstvý sýr, tvaroh a šlehejte dál. 
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Potom přidejte asi 125 g rozvaru (zbytek si nechte na ozdobu), smetanu a vyšlehejte.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Na závěr přisypte hladkou mouku, promíchejte a nalijte náplň na korpus.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 25–28 minut.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Po vychladnutí a lehkém vychlazení polijte zbylým zchladlým rozvarem a ozdobte jedlými květy.