Masarykovo cukroví


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Těsta a pečení
  • Sezónní recepty
  • Dezerty a moučníky
Tradiční vánoční cukroví, které jeho název spojuje s prezidentem Masarykem. Prý totiž bylo jeho nejoblíbenější. Cukroví připravíte během chvíle a jistě si na něm pochutnáte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 200 g
    Hladká mouka Billa
  • 110 g
    Celé lískové ořechy
  • 130 g
    Máslo Srdce domova
  • 65 g
    Moučkový cukr
  • 1 ks
    Žloutek Srdce domova
  • 1 lžíce
    Rum
  • Moučkový cukr na obalení

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejprve celé lískové ořechy namočte na 2 hodiny do studené vody/
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Do misky dejte změklé máslo, cukr, žloutek, rum a utřete do hladka. Přisypte mouku a zpracujte v těsto, ke konci zapracujte i osušené lískové ořechy.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto rozdělte na dvě části, z každé vytvarujte váleček o průměru cca 4 cm a zabalte do potravinářské folie. Nechte odležet v lednici do druhého dne.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Druhý den dejte těsto ještě na 20 minut do mrazáku, poté nakrájejte na silnější kolečka, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C cca 9 minut, jakmile budou zlatavé okraje, jsou hotové, nechte pak vychladnout na plechu.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Obalte v cukru moučka a uskladněte v dóze v chladu.

Další recepty