Marinovaná kuřecí křídla na medu a citronu s rajčatovým salátem s fetou


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Recepty z masa
Kuřecí křídla na grilu nebo pečená v troubě – to je klasika, která na žádné hostině nesmí chybět. Ale co taková křídla na medu? Už jste někdy zkusili tuto variantu nasladko? S receptem od Honzy Punčocháře jistě sklidíte úspěch.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 kg
Kuřecí křídla
100 g (žlutá)
Kari pasta
100 ml
Sójová omáčka
1 ks
Citróny
Tymián
1 lžíce
Med květový
2 stroužky
Česnek balený
1 lžíce
Extra panenský olivový olej
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Salát
600 g
Cherry rajčata v hroznech
1 ks
Citróny
Tymián
200 g
Feta
Olivový olej extra panenský
Mořská sůl hrubozrnná
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Nejprve si připravte marinádu. Do mísy dejte pastu ze žlutého kari, sójovou omáčku, kůru a šťávu z jednoho citronu.
2
Přidejte čerstvý tymián, velkou lžíci medu a nakonec nastrouhejte 2 stroužky česneku.
3
Vše vymíchejte do hladké marinády.
4
Jakmile je marináda hotová, připravte si maso.
5
Kuřecí křídla překrojte na poloviny, ochuťte čerstvým pepřem, jemně osolte a přidejte trochu olivového oleje.
6
Vložte je do marinády a v lednici marinujte alespoň jeden den.
7
Marinovaná křídla vyskládejte na plech, rozpalte troubu na 180 °C a pečte 25 minut. Recept je ale vhodný i na gril.
8
Zatímco se křídla pečou, připravte si rajčatový salát s fetou. Rajčata omyjte a nakrájejte na měsíčky.
9
Přidejte hrubou sůl, pepř, čerstvý tymián, kůru a šťávu z citronu a zalijte olivovým olejem.
10
Nakonec posypte rozdrobenou fetou. Podávejte jako přílohu k upečeným křídlům.