Lososové karbanátky


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Ryby bychom měli jíst alespoň jednou týdně. A aby to nebyla nuda, máme pro vás skvělý recept z lososa. Výborné karbanátky z lososa připravíte během chvilky a podávat je můžete s jogurtovým dipem, zeleninou či bramborami.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 300 g
    Losos
  • 1 ks
    Vejce
  • 1 hrst
    Čerstvé bylinky (pažitka, petrželka…)
  • 1 stroužek
    Česnek
  • 2 plátky
    Toastový chléb
  • 0.5 ks
    Cibule
  • 1 lžička
    Dijonská hořčice
  • BIO citron šťáva a kůra podle chuti
  • Sůl a pepř (ideálně z mlýnku)
  • 1 lžíce
    Řepkový olej na opékání

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Lososa zbavte kůže a nakrájejte ho na malé kousky.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Připravte si velkou mísu, do které vložte nakrájeného lososa. Pokapejte ho citronovou šťávou a promíchejte. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, rozmixovaný toustový chléb, dijonskou hořčici, vejce, prolisovaný česnek a bylinky. Osolte a opepřete, přidat můžete i citronovou kůru.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Směs pečlivě promíchejte a v lednici nechte zakryté odpočívat alespoň půl hodiny.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ze směsi tvarujte placičky – karbanátky. V pánvi si rozpalte olej a karbanátky na něm do zlatova opékejte 4–5 minut z každé strany.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Výborně chutnají s lehkým jogurtovým dipem, zeleninou, pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Jíst je můžete teplé i studené.

Další recepty